Vinterspår 2022 – en helg med musik och konst: 2022/03/05-06

I årets upplaga av Lindesbergs kommuns stora kultursatsning vinterspår har Willboda hela tre bidrag. Lördagen den 5/3 spelar Kapell Malén ur sin repertoar ”polskor, valser och andra låtar”. Söndagen den 6/3 spelar trubaduren Bertil Olsson från Riddarhyttan ”sånger från rimsmedja och spelhus” och under såväl lördagen som söndagen ställer den ukrainska konstnären Hanna Nyström ut akvareller. Vi ser fram emot att ha dig som besökare!

Snabblänkar

Kapell Malén | Trubadur Bertil Olsson | Akvarellist Hanna Nyström
Om Willboda | Hitta hit

Kapell Malén, lördagen den 5/3 obs! kl 17:00

Kapell Malén framför nyskriven folkmusik med influenser från alla världens hörn, kryddad med spännande taktarter, rytmer och melodier framfört på cello, fiol och akustisk gitarr. Kapell Malén består av Camilla Malén Friman på cello, Anna Johansson på fiol och Klas Friman på akustisk gitarr. De kommer ta oss på en spännande och personlig resa genom deras musikaliska universum. Musiken är i gränslandet mellan folkmusik, världsmusik och konstmusik. Som musiker är de samspelta och lyhörda och visar med intensiv scennärvaro den kärlek de har till sin musik och sina respektive instrument.

Willbodas bibliotek på övervåningen är uppfört omkring 1850 med mycket trä och högt till tak. Camillas cello och de övriga instrumenten får hela rummet att vibrera och sjunga med.

Provlyssna på Kapell Malen här

Boka biljett till Kapell Malén
Lördagen den 5/3 – kl 17:00
Pris: 200 kr/person, måste förbokas.
Biljettintäkten går oavkortat till artisterna.
I samband med evenemanget serveras hembakt och kaffe.


Trubadur Bertil Olsson, söndagen den 6/3 kl 14:00

Trubaduren Bertil Olsson från Skinnskatteberg har som en livslång gärning sammanställt och tecknat ner visor från bergslagsbygden. Han framför dessa varvat med egenkomponerat material, ackompanjerat på gitarr. Bertil har varit verksam som vissångare sedan sent 50-tal och är med sin långa erfarenhet som musiker en van och skicklig estradör, full med historier och berättelser.

Bertil har under tre decennier givit ut ett skivor och visböcker som du har möjlighet att köpa vid ditt besök.

Boka biljett till Bertil Olsson
Söndagen den 6/3 – Kl 14:00
Pris 150 kr/person, måste förbokas.
Biljettintäkten går oavkortat till artisten.
I samband med evenemanget serveras hembakt och kaffe.


Akvarellisten Hanna Nyström, lördagen och söndagen 5-6 mars kl 10:00 – 13:00

Vi på Willboda vågar sticka ut hakan och ställa frågan om Hanna Nyström kanske är en av Sveriges nutida skickligaste akvarellmålare? Hanna är en Ukrainsk konstnärinna som sedan 2007 är verksam i Sverige. Hon bor i den lilla byn Lästringe vid den idylliskt vackra Sörmlandskusten. Hanna började som 10-åring på en konstskola för barn. Hon är sedan utbildad vid Orels konstskola, ett konstgymnasium med konstpedagogisk inriktning, samt vid Llivs typografiska akademi i Ukraina. I urvalet ser vi inte bara Hannas träffsäkerhet och skicklighet som akvarellist utan även hennes bredd i motiv: från det detaljerat realistiska till det drömska, från idylliska naturmotiv till stadens puls. Från det harmlöst ljuva till det apokalyptiskt skrämmande.

Möt Hanna och gå en rundtur inne på 1700-talsgården Willboda för att se ett urval av gårdens privatsamling av Hannas finstämda och ofta poetiska tavlor. Detta är en annorlunda och intim konstupplevelse.

Evenemanget är gratis
Hanna Nyström
Lördagen den 5/3 och Söndagen den 6/3
Kl 10:00 – 13:00

En del av Hannas tavlor kommer att vara till salu.

Har du inte möjlighet att besöka Willboda under vinterspår? Se Hannas digitala utställning på Willboda här.


Om Willboda

Willboda Gård är en bergslagsgård med anor från 1700-talet. Huset byggdes ut med ytterligare en våning på 1850-talet och är sparsamt bevarat. En gång i tiden var det här en rik bondgård. Idag är det Björns och Malins privatbostad. Willboda anordnar, i helt privat regi, konserter och evenemang. Ofta med inriktningen jazz och folkmusik.

Hitta till Willboda

Willboda gård ligger i Spannarboda, mellan Lindesberg och Kolsva.
Ca 1 timmes restid från Örebro och Västerås.

Adressen är Spannarboda 318,
711 94 LINDESBERG

Har du frågor är du välkommen att kontakta Björn på 072-585 48 06.

youtube to mp3
embedgooglemap.net

Hjälp oss marknadsföra!

Dela gärna detta inlägg i sociala media och tipsa dina vänner och bekanta. Du kan också skriva ut evenemangets affisch genom att klicka på bilden till höger.

Lämna ett svar