Slava Ukraini

Willboda och den Ukrainske akvarellisten Hanna Nyström säljer ett särtryck av hundra exemplar av Hannas tavla ”Slava Ukraini!” (sv: Leve Ukraina!)

Willboda har sålt alla sina exemplar av ”Slava Ukraini”. Det kan finnas kvar exemplar hos Röda Korset Lindesberg. Kontakta Björn på 072-585 48 06 för info.

Priset är 500 kronor för privatpersoner och 1000 kr för företag/organisationer och går oavkortat till Röda Korsets stöd till Ukraina.

Originaltavlan målades 2014 när Ryssland illegalt annekterade Krim-halvön och oroligheterna i Ukraina började. Motivet är både djupt poetiskt och politiskt. Björnskallen symboliserar det ryska imperiet och döden och förödelsen i dess väg. Men det kan också ses som en symbol för dess oundvikliga öde. Den lilla blåmesen, iklädd fjäderdräkt i Ukrainas färger är vårt hopp. Den står för den mänskliga friheten och mänsklighetens goda och ljusa sidor.

Du kan beställa ett tryck genom bokningsfunktionen nedan. Vi kommer personligen kontakta dig för att komplettera med adressuppgifter och hur betalning och utlämning av särtrycket ska gå till.

Priset för trycket är 500 kronor för privatpersoner och 1000 kr för företag/organisationer. Du kan givetvis också välja att donera mer för trycket. Tryckkostnaden är en donation från Willboda så att hela intäkten för trycket oavkortat kan gå till Röda Korset. Tillsammans med trycket får du även ett äkthetsintyg och lite information om motivet, konstnären Hanna Nyström och vilka vi på Willboda är. På intyget framgår även vilket nummer i serien på 100 exemplar ditt tryck är samt hur mycket pengar du har donerat till Röda Korset.

Det du betalar för trycket går oavkortat till röda korset. Om du inte kan hämta trycket får du betala frakt och emballage till själkostnadspris.

Passa även på att besöka Willbodas digitala utställning av ett urval av Hanna Nyströms verk.

Björn Tångeberg
Willboda

Dela på sociala media