Emil Ernebro 2022-06-12 kl 18:00

Emil Ernebo är en skicklig och välrenommerad fingerpicking-gitarrist i världsklass. I rätta händer kan en gitarr låta som en miniorkester. Spelstilen kallas för ”fingerstyle”, som innebär att man man spelar melodi, kompgitarr, och basgångar samtidigt, och kan jämföras med en pianists sätt att spela. Under en konsert med Emil får man följa med på en fantastisk musikresa i gitarrens tecken. Det blir gitarrspel i en rad olika stilar, från jazz, blues och country till vackra gitarrarrangemang och ballader. På Willboda ser vi mycket fram emot hans spelning. Lyssna på exempel på Emils fingerspel på hans Youtube-kanal.

| Boka biljetter | Finger style?| Om Emil | Om Willboda | Hitta hit |

Vad är fingerstyle?

Speltekniken ”fingerstyle” innebär att högerhanden spelar med fingertopparna eller naglarna mot strängarna, till skillnad från att använda plektrum. Fingerstyle är inte så vanligt inom blues och jazz, men används till exempel inom flamenco eller klassisk musik.

Tekniken ger många fördelar, som till exempel att gitarristen kan ha en högre grad av kontroll på ljudbild och volym samt att det går att spela ackord – toner på flera strängar samtidigt. Därför är det möjligt att spela både melodi, komp och basgång samtidigt.

Några andra kända artister som förknippas med tekniken är till Tommy Emanuel, Mark Knopfler och Paul Simon. Här kan du lyssna på olika exempel från kända fingerstyle-artister.

pressbild från emilernebro.com

Boka biljett

Alla biljetter måste förbokas. Priset är 250 kronor per person och betalas på plats vid konserttillfället via Swish eller kontant (jämna pengar). Biljettintäkten går oavkortat till artisten. Spelningen kommer att ske i Willbodas bibliotek på övervåningen i mangårdsbyggnaden.

Vi har fika till sjyssta priser i samband med evenemanget.

Om Willboda

Willboda Gård är en bergslagsgård med anor från 1700-talet. Huset byggdes ut med ytterligare en våning på 1850-talet och är sparsamt bevarat. En gång i tiden var det här en rik bondgård. Idag är det Björns och Malins privatbostad. Willboda anordnar, i helt privat regi, konserter och evenemang. Ofta med inriktningen jazz och folkmusik.

Spelningen kommer att vara i Willbodas bibliotek, en härlig och autentisk miljö från slutet av 1800-talet, till vardags Björns och Malins vardagsrum. Men när vi har spelningar bär vi ut TV-soffan och möblerna och ger plats åt livemusik.

Hitta hit

Willboda gård ligger i Spannarboda, mellan Lindesberg och Kolsva. Ca 1 timmes restid från Örebro och Västerås

Adressen är Spannarboda 318, 711 94 LINDESBERG

youtube to mp3
embedgooglemap.net

Dela på sociala media