Spelmansstämma 2022-07-23 kl 14:00

Tänk om det blir som vi har tänkt, att vi startar en tradition här på Willboda med en årlig spelmansstämma för folkmusik och jazz!

Vi tyckte i alla fall att idén är så spännande att vi vågar göra ett första försök. I skrivande stund har vi tre fantastiska ensembler bokade: Claes Ottelid & Stephan Jarl, Kapell Malén och Kringel.

Vi utlovar röj och folkmusik av yppersta klass under festivaldagen.

Vi kommer att hålla till i Willbodas lada och på lagårdsbacken, mellan 14:00 och 18:00. Under dagen kommer det även gå att köpa fika till sjyssta priser.

Om du själv spelar ett instrument får du gärna ta med det och delta i buskaspel och spontana jam. Tillåter vädret kommer vi även ha folkdans.

Vid frågor ring Björn på
072-585 48 06.

Hjärtligt välkomna!

Hjälp oss med marknadsföringen! Dela gärna denna sida på sociala media eller skriv ut affischen ovan och sätt upp den på lämpliga platser.

Följ oss gärna på Facebook. Det är ett bra sätt att ha koll på kommande evenemang.

Boka biljett

Biljetterna kostar 300 kr per person och ger tillträde till hela dagen. Om du tar med ditt instrument och är med och spelar får du 50 kronor i rabatt. Antalet platser är begränsade och alla biljetter måste förbokas. Biljetterna betalas på plats vid evenemanget via Swish eller med kontanter, om du har jämna pengar. Biljettintäkten går oavkortat till artisterna.

Intresset är stort – boka din biljett nu för att vara säker på att du kan vara med!

Claes Ottelid & Stephan Jarl

Samarbetet mellan gitarristen Claes Ottelid och slagverkaren Stephan Jarl sträcker sig tillbaka till 90-talets flamencoscen då båda hade rikliga möjligheter att uppleva den klangliga och rytmiska syntesen mellan flamencogitarr och cajón. Claes har i efterhand utvecklat en unik spelstil inom svensk folkmusik, och i samarbetet med Stephan integrerat ytterligare en rad instrument som tombak och riq i det gemensamma projektet. Ett nytt folkmusikalbum, med ett stort inslag av originalkompositioner; polskor, springlekar, gånglåtar, har spelats in under våren och försommaren och släpps till hösten. Det är Claes tredje och duons andra folkmusikplatta.

Lyssna på Claes Ottelid & Stephan Jarl på Youtube.

Kapell Malén

Kapell Malén (Camilla Malén Friman cello, Anna Johansson fiol, Klas Friman gitarr) är trion från Lindesberg som skapar sitt eget musikaliska universum, med ena foten i den traditionella folkmusiken, ständigt utforskande och sökande efter nya musikaliska infall till sina arrangemang och sin egen musik. Bergslagen är ett stort traditionsområde som sträcker sig in i Dalarna, Värmland och Västmanland. Människorna i området har flyttat mellan jobb. Storstaden Örebro och musiken i Närke har också spelat en viktig roll. Spelmän och sångare har utbytt musik och tagit till sig rådande trender. Spelmansmusiken från Linde Bergslag är spännande för att den är så variationsrik. Vi tycker att det känns i musiken att flera olika traditioner har mötts här. Musiken här i Bergslagen liknar på så vis
Kapellets egna kompositioner.

Lyssna på Kapell Malén på Youtube.

Kringel

Kringel står med ena foten i Blekinges bokskogar och den andra på
Närkeslätten. När duon spelar bjuds lyssnaren på svensk folkmusik från förr och
nu, traditionell och nyskriven, innerlig och sprudlande. Musiken kommer från olika skeden i livet. När det är fest, när barn döps, när makar vigs då ger musiken extra tyngd åt det stora och det lilla. I Kringels hjärta finns också en stor plats för dansmusiken. Kringel är Karin Nordberg, fioler, och Ingrid Ekman, flöjter. De är båda
verksamma som musiker och pedagoger i Örebro.

Lyssna på Kringel på Youtube.

Kringel: Ingrid Ekman och Karin Nordberg

Om Willboda

Willboda är en en av Spannarbodas äldsta gårdar, med anor från 1500-talet. En gång i tiden var det en rik bondgård, idag är det Björns och Malins privatbostad. Björn och Malin arrangerar ibland musikspelningar på gården. Många fina artister har uppträtt här de senaste åren – ett bevis för att det går att få musik och kultur i världsklass även till de små sammanhangen och till glesbygden. Evenemangen arrangeras på helt ideell basis, alla biljettintäkter går direkt till artisterna.

Hitta hit

Willboda Gård
Spannarboda 318
711 94 LINDESBERG

Från landsvägen mellan Lindesberg och Kolsva är det skyltat ”Iskarbo 4 km”. Sväng in på grusvägen. Willboda är första gården på höger sida. Kör in genom stenstolparna och parkera enligt vår skyltning.

Ca 20 minuter från Lindesberg
Ca 1 tim från Västerås, Örebro eller Eskilstuna
Ca 2 tim från Karlstad, Uppsala eller Stockholm

Och tänk – det är nerförsbacke hela vägen hit!
Hjärtligt välkomna!

youtube to mp3
embedgooglemap.net
Dela på sociala media