Bilder från Spelmansstämman 29/7


Den 27 juli var det spelmansstämma på Willboda. Vi hade omkring 45 gäster i publiken och 10 musiker. Vädergudarna var verkligen med oss! Dagen bäddades in i strålande sol och inte ett moln syntes på himlen.

Allspel på lagårdsbacken

Rickard Hägerstrand, Samuel Lundström och Anna Johansson var primus motor i allspelet på lagårdsbacken i strålande förmiddagssol.

Allspel

Kapell Malén

Mestadels egenkomponerad folkmusik med Anna Johansson på fiol, Klaes Friman på gitarr och Camilla Malén på cello. Kapellet hade skivsläpp av ”Pizzatown Rebellion” med bland annat uruppförande av låten ”Vilda Willboda” där Stephan Jarl var med och gästspelade på slagverk.

Kapell Malén ft Stephan Jarl
Kapell Malén 2
Kapell Malén 3

Claes Ottelid & Stephan Jarl

Sprittande gitarrpolskor med Claes Ottelid på gitarr och Stephan Jarl på slagverk. På ett av framförandena gjordes ett inhopp från Anna Johansson i Kapell Malén.

Claes Ottelid (gitarr), Anna Johansson (fiol), Stephan Jarl (slagverk), Joller (Ilme Jacic)

Sevdalini

Malmöbaserade Sevdalini består av Mehmed Jacic (sång, gitarr, valthor, munspel), Samuel Lundström (fiol), David KappelMark (gitarr), Clara Ljungkvist (cello) och Stephan Jarl (slagverk). Vi avslutade dagen med smäktande vacker folkmusik från balkan.

Sevdalini 1
Sevdalini 2

Nästa år blir det spelmansstämma igen!

Vi hoppas att du har tid och möjlighet att komma till Willboda 20024!

Willboda Gård – en pärla i Lindesbergs kommun

Willboda gård är en vacker och relativt välbevarad bondgård uppförd på 1700-talet och tillbyggd på 1800-talet. Den är vackert belägen i Spannarboda med utsikt över åkrarna. Gården är idag en privatbostad och ägs av Björn och Malin. Willboda är främst förknippat med musik med hemma-hos-konserter där Björn och Malin bjuder in folk- och jazzmusiker ett antal gånger under året. Vardagsrummet förvandlas till konsertlokal genom att TV:n och soffan bärs ut och konsertstolarna bärs in. Här får man plats med ett fyrtiotal gäster. Att få uppleva musik i en hemmiljö och sitta riktigt nära musikerna är en speciell upplevelse. Under 2023 finns det många fantastiska musikevenemang bokade, allt från visor med Fred Lane, stilla och lugn jazz av jazzensebmlen Ponton (fd. Isotope), vevliremusikern Johannes Geworkian Hellman, Willbodas egen spelmansstämma i juli, gitarristen Emil Ernebro och gitarristen Mats Bergström. Vi avslutar året traditionsenligt med Åsa Jinder som spelar på första advent. Läs mer om årsprogrammet här.

Gillar du det vi gör?

Willbodas kulturevenemang drivs utan vinstintresse. Vi är inga proffs, utan glada amatörer som då och då öppnar upp vårt hem för musik och konst. Vi tror att det inte behövs så mycket mer än det; att skapa mötet mellan publiken och artisterna. Vår övertygelse är att det går att njuta av kultur i världsklass även i glesbygden och i de små sammanhangen.

Men vi har ingen stor budget och marknadsföring är dyrt. För att det ska lyckas behöver vi din hjälp att tala om för dina vänner och bekanta att vi finns. Dela gärna våra sidor och inlägg i sociala media, eller tipsa media om vad vi gör.


Hitta hit

Willboda Gård
Spannarboda 318
711 94 LINDESBERG

Från landsvägen mellan Lindesberg och Kolsva är det skyltat ”Iskarbo 4 km”. Sväng in på grusvägen. Willboda är första gården på höger sida. Kör in genom stenstolparna och parkera enligt vår skyltning.

Ca 20 minuter från Lindesberg
Ca 1 tim från Västerås, Örebro eller Eskilstuna
Ca 2 tim från Karlstad, Uppsala eller Stockholm

Och tänk – det är nerförsbacke hela vägen hit!
Hjärtligt välkomna till Willboda!

Dela på sociala media