29/7 Willboda Spelmansstämma

Lördag 29 Juli 10:00 – 19:00
Inträde: 300 kr för hela dagen – (förbokas)

För oss är detta årets höjdpunkt! I årets upplaga av Willboda-stämman bjuder vi på flertalet bokade artister, allspel samt folkdans (om vädret tillåter). Det går att köpa mackor och fika till sjysta priser.


Biljetter

Biljettpriset för hela dagen är 300 kronor. Om du tar med ditt instrument och är med och spelar får du 100 kronor i rabatt. Biljetten ger tillträde till alla aktiviteter och uppträdanden under dagen.

Antalet platser är begränsade och måste förbokas. Betalning sker på plats, via Swish / kontanter. Om något av någon anledning skulle strula med bokning, hör gärna av er till Björn på telefon 072 – 585 48 06.

Lör 29 Juli 10:00 – 19:00

Pris: 300 Kr

Program med ungefärliga tidpunkter

10:00 Allspel- var med och spela du också!

Röj från buskaspelet 2022

Ta med ditt instrument och häng på allspelet som kommer att ledas av våra spelemän. Här hittar du noter för några av låtarna som kommer att spelas.

Givetvis går det bra att bara vara publik och lyssna också.

Dans på lagårdsbacken – om vädret tillåter det

En svängom utanför ladan på fjolårets Willboda-stämma.

Bara vi har vädrets makter med oss så finns det möjlighet att dansa.

Så spritter det i benen under allspelet eller under framträdandena? Kasta dig ut i en virvlande polska. Tänk dig vad underbart – att få dansa till levande folkmusik, som det var förr – på lagårdsbacken.

13:00 Kapell Malén

Kapell Malén är en folkmusiktrio bestående av Camilla Malén, Anna Johansson och Klas Friman. De spelar egenkomponerat material från senaste skivsläppen samt en del traditionella låtar från bergslagen.

Bland annat har Kapellet lovat ett uruppförande!

Kapell Malén har haft flera tidigare uppträdanden på Willboda, bland annat på fjolårets Willboda-stämma.

15:00 Claes Ottelid & Stephan Jarl

Claes Ottelid och Stephan Jarl levererar virvlande polskor på gitarr och slagverk från den nysläppta skivan ”Första polskan i april”. Bland annat kommer de uppföra låten ”Vägen till Willboda”, som finns på skivan.

Claes och Stephan har haft två tidigare spelningar på Willboda, bland annat på fjolårets Willboda-stämma.

17:00 Sevdalini – smäktande folkmusik från Balkan

Sevdalini är en ensemble från Malmö bestående av Mehmed Jakic (sång, valthorn, gitarr), David Kappelmark (gitarr), Clara Ljungkvist (cello), Samuel Lundström (fiol) och Stephan Jarl (slagverk). De spelar sevdah, folkmusik från Balkan. Deras tolkningar av traditionella sånger är fenomenalt vackra och vi får höra låtar från deras senaste skiva, samt en del egenskrivet material. Sevdalini spelade på Willboda under 2023.

Willboda gård – en pärla i Lindesbergs kommun

Willboda gård är en vacker och relativt välbevarad bondgård uppförd på 1700-talet och tillbyggd på 1800-talet. Den är vackert belägen i Spannarboda med utsikt över åkrarna. Gården är idag en privatbostad och ägs av Björn och Malin. Willboda är främst förknippat med musik med hemma-hos-konserter där Björn och Malin bjuder in folk- och jazzmusiker ett antal gånger under året. Vardagsrummet förvandlas till konsertlokal genom att TV:n och soffan bärs ut och konsertstolarna bärs in. Här får man plats med ett fyrtiotal gäster. Att få uppleva musik i en hemmiljö och sitta riktigt nära musikerna är en speciell upplevelse. Under 2023 finns det ett antal fantastiska musikevenemang bokade, allt från visor med Fred Lane, stilla och lugn jazz av jazzensemlen Ponton (fd. Isotope), vevliremusikern Johannes Geworkian Hellman, Emil Ernebro, Mats Bergström och så sommarens stora höjdpunkt: spelmansstämman i juli. Vi avslutar året traditionsenligt med Åsa Jinder som spelar på första advent. Se årsprogrammet här.

Gillar du det vi gör?

Willbodas kulturevenemang drivs utan vinstintresse. Vi är inga proffs, utan glada amatörer som då och då öppnar upp vårt hem för musik och konst. Vi tror att det inte behövs så mycket mer än det; att skapa mötet mellan publiken och artisterna. Vår övertygelse är att det går att njuta av kultur i världsklass även i glesbygden och i de små sammanhangen.

Men vi har ingen stor budget och marknadsföring är dyrt. För att det ska lyckas behöver vi din hjälp att tala om för dina vänner och bekanta att vi finns. Dela gärna våra sidor och inlägg i sociala media, eller tipsa media om vad vi gör.

Sätt gärna upp vår affisch för evenemanget.


Hitta hit

Willboda Gård
Spannarboda 318
711 94 LINDESBERG

Från landsvägen mellan Lindesberg och Kolsva är det skyltat ”Iskarbo 4 km”. Sväng in på grusvägen. Willboda är första gården på höger sida. Kör in genom stenstolparna och parkera enligt vår skyltning.

Ca 20 minuter från Lindesberg
Ca 1 tim från Västerås, Örebro eller Eskilstuna
Ca 2 tim från Karlstad, Uppsala eller Stockholm

Och tänk – det är nerförsbacke hela vägen hit!
Hjärtligt välkomna till Willboda!

youtube to mp3
embedgooglemap.net
Dela på sociala media