Bilder från Ponton 26/8 20223

Lördagen den 26/8 gästade Ponton (fd Isotope) Willboda. Deras nya sättning är Torbjörn Helander (kornett och sång), Ulf Lernhammar (piano), Holger Schellwat (Trummor) och Michael Olsson (kontra).

Det var ett sant nöje att få höra Ponton spela och enligt vårt tycke var detta den bästa spelningen de har haft på Willboda hitintills. Lyhördheten som bandet har utvecklat genom att spela tillsammans under många år har kompletterats med ett ökat inslag av lekfullhet och improvisation vid stundens ingivelse. Det var också en klar uppgradering att Michael Olsson nu spelar på kontrabas – ett roligare instrument än elbasen, både att lyssna till och titta på. Det var också roligt att Ulf Lernhammar valde att spela på Willbodas gamla elpiano från 1990 – med rätt man vid tangenterna låter det ju riktigt bra.

Repertoaren var en blanding av gamla örhängen ur the Great American Songbook som spelades med finstämd känsla och engagemang. Värt att notera är att bandet även framförde en egenskriven låt och att Torbjörn Helander även sjunger till några av låtarna. Vi ser stort fram emot vidareutveckling av såväl egenproducerat material som sång.

Publiken bestod dels av lokala jazzentusiasterna i Lindesberg, besökare från grannbyarna och Örebro men även av långväga gäster från London. Och så givetvis på hedersplatsen i publiken, allas vår käre Sten B Norén. ”Utan Sten svänger det inte” säger både vi och bandet.

Tack Ponton för en mycket fin eftermiddag på Willboda. Vi hoppas ha er hos oss snart igen.

Dela på sociala media