21 Oktober Mats Bergström

Vi är mycket stolta över att kunna meddela att Gitarristen Mats Bergström spelar på Willboda lördagen den 21 Oktober. Mats är uppmärksammad i många musikaliska sammanhang och har framträtt på på de stora världsscenerna som exempelvis Royal Albert Hall och Teatro Colón. Mats är inte bara uppskattad soloartist utan hörs även som ackompanjör av bågra av våra främsta sångare. Mats har också medverkat på ett imponerande antal skivor. Det är faktiskt så vi stiftade vår första bekantskap med Mats musik, via skivorna ”Sånger utan ord” och ”Água e Vinho”. Där spelar han tillsammans med Georg Riedel. Skivor som fortfarande tillhör några av våra favoriter och vi ofta lyssnar på. Mats har en stor musikalisk bredd från klassiskt till jazz och visa.


Biljetter

Biljettpriset är 300 kronor, antalet platser är begränsade och måste förbokas. Betalning sker på plats, via Swish / kontanter. Biljettintäkten går oavkortat till artisterna.

I samband med evenemanget går det att köpa fika till sjyssta priser.

Lör 21 Okt 14:00

Pris: 300 Kr

Om Mats Bergström

Mats Bergström hörs ofta som ackompanjatör vid sidan av någon av våra främsta sångare eller som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker. Inom ramen för BBC Proms 2011 gjorde han succé i Royal Albert Hall med Electric Counterpoint av Steve Reich. Året därpå utkom hans inspelning av samma verk på CD och Blu-ray. I hans diskografi märks även Schuberts Die schöne Müllerin med Olle Persson (Caprice), My Love med Malena Ernman (BIS), Sånger utan ord med Georg Riedel (Naxos), Tárrega: Guitar Music (Naxos) samt Dadodado (Mats Bergström Musik).

Foto: Bengt Magnusson

Under de senaste konsertsäsongerna har uppdrag med Mahler Chamber Orchestra, Ensemble Modern, London Sinfonietta, Barcelona 216, Anne Sofie von Otter och Malena Ernman fört honom till Wiener Musikverein, Berliner Philharmonie, Royal Festival Hall (London), Teatro Colón (Buenos Aires) Théâtre du Châtelet (Paris) och Dalhalla (Rättvik). Han har också presenterat sin tolkning av Bachs samlade verk för soloviolin, Sei Solo, i Kulturhuset i Ytterjärna. Mats Bergström är sedan 2006 ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien. 2011 förlänades han medaljen Litteris et Artibus. Läs mer om Mats Bergström på hans hemsida.

Willboda Gård – en pärla i Lindesbergs kommun

Willboda gård är en vacker och relativt välbevarad bondgård uppförd på 1700-talet och tillbyggd på 1800-talet. Den är vackert belägen i Spannarboda med utsikt över åkrarna. Gården är idag en privatbostad och ägs av Björn och Malin. Willboda är främst förknippat med musik med hemma-hos-konserter där Björn och Malin bjuder in folk- och jazzmusiker ett antal gånger under året. Vardagsrummet förvandlas till konsertlokal genom att TV:n och soffan bärs ut och konsertstolarna bärs in. Här får man plats med ett fyrtiotal gäster. Att få uppleva musik i en hemmiljö och sitta riktigt nära musikerna är en speciell upplevelse. Under 2023 finns det många fantastiska musikevenemang bokade, allt från visor med Fred Lane, stilla och lugn jazz av jazzensebmlen Ponton (fd. Isotope), vevliremusikern Johannes Geworkian Hellman, Willbodas egen spelmansstämma i juli, gitarristen Emil Ernebro och gitarristen Mats Bergström. Vi avslutar året traditionsenligt med Åsa Jinder som spelar på första advent. Läs mer om årsprogrammet här.

Gillar du det vi gör?

Willbodas kulturevenemang drivs utan vinstintresse. Vi är inga proffs, utan glada amatörer som då och då öppnar upp vårt hem för musik och konst. Vi tror att det inte behövs så mycket mer än det; att skapa mötet mellan publiken och artisterna. Vår övertygelse är att det går att njuta av kultur i världsklass även i glesbygden och i de små sammanhangen.

Men vi har ingen stor budget och marknadsföring är dyrt. För att det ska lyckas behöver vi din hjälp att tala om för dina vänner och bekanta att vi finns. Dela gärna våra sidor och inlägg i sociala media, eller tipsa media om vad vi gör.

Konserter i hemmiljö

Att få besöka Willboda och lyssna på vacker musik i hemmiljö är en fin lördagsutflykt. Vi serverar också hembakt och kaffe till överkomliga priser. Varmt välkomna till Willboda!

Hitta hit

Willboda Gård
Spannarboda 318
711 94 LINDESBERG

Från landsvägen mellan Lindesberg och Kolsva är det skyltat ”Iskarbo 4 km”. Sväng in på grusvägen. Willboda är första gården på höger sida. Kör in genom stenstolparna och parkera enligt vår skyltning.

Ca 20 minuter från Lindesberg
Ca 1 tim från Västerås, Örebro eller Eskilstuna
Ca 2 tim från Karlstad, Uppsala eller Stockholm

Och tänk – det är nerförsbacke hela vägen hit!
Hjärtligt välkomna till Willboda!

youtube to mp3
embedgooglemap.net

Bilder från Ponton 26/8 20223

Lördagen den 26/8 gästade Ponton (fd Isotope) Willboda. Deras nya sättning är Torbjörn Helander (kornett och sång), Ulf Lernhammar (piano), Holger Schellwat (Trummor) och Michael Olsson (kontra).

Det var ett sant nöje att få höra Ponton spela och enligt vårt tycke var detta den bästa spelningen de har haft på Willboda hitintills. Lyhördheten som bandet har utvecklat genom att spela tillsammans under många år har kompletterats med ett ökat inslag av lekfullhet och improvisation vid stundens ingivelse. Det var också en klar uppgradering att Michael Olsson nu spelar på kontrabas – ett roligare instrument än elbasen, både att lyssna till och titta på. Det var också roligt att Ulf Lernhammar valde att spela på Willbodas gamla elpiano från 1990 – med rätt man vid tangenterna låter det ju riktigt bra.

Repertoaren var en blanding av gamla örhängen ur the Great American Songbook som spelades med finstämd känsla och engagemang. Värt att notera är att bandet även framförde en egenskriven låt och att Torbjörn Helander även sjunger till några av låtarna. Vi ser stort fram emot vidareutveckling av såväl egenproducerat material som sång.

Publiken bestod dels av lokala jazzentusiasterna i Lindesberg, besökare från grannbyarna och Örebro men även av långväga gäster från London. Och så givetvis på hedersplatsen i publiken, allas vår käre Sten B Norén. ”Utan Sten svänger det inte” säger både vi och bandet.

Tack Ponton för en mycket fin eftermiddag på Willboda. Vi hoppas ha er hos oss snart igen.